StoryEditorOCM
Dalmacijasiti praznih obećanja

Radnici ‘Cetinke’ zatražili: Hoćemo plaće!

Piše PSD.
5. prosinca 2008. - 23:06

U petak je održan skup zaposlenika “Cetinke international”, na kojemu su radnici zatražili od Uprave da im od tri dospjele plaće do utorka isplati jednu, a do Božića još jednu. Skupu su još nazočili gradonačelnik Trilja Ivan Šušnjara i županijski čelnici SSSH Špiro Barčot te HUS-a Jozo Marić.

Direktor “Cetinke International” mr. Gordan Arambašić kazao je da je Uprava tvrtke zbog dugotrajnog rasta cijena PVC praha i fiksnih cijena PVC folija – što je dovelo do trajnog nerentabilnog poslovanja – prije nekoliko mjeseci banci kreditoru predložila postupak redovne likvidacije, u kojemu bi apsolutni prioritet u namirivanju potraživanja imali zaposlenici.

Odgovor iz banke još nije došao, jer se u međuvremenu angažmanom gradske vlasti Trilja tražio mogući strateški partner. Uz pomoć iz Vladinih krugova, pronađen je u zagrebačkom DIOKI-ju. Delegacija DIOKI-ja i njihovih inozemnih partnera bila je u “Cetinki International” prije 15 dana.

Sve su vidjeli i dali smo im sve raspoložive podatke na temelju kojih mogu odlučiti o preuzimanju tvornice. Obećali su nam konačni odgovor do jučer, u četvrtak. Još čekamo. Podsjećam da ne radimo od srpnja. Žiroračun tvrtke nije blokiran, ali na njemu nema novca pa se plaća ne može isplatiti – kazao je pred radnicima direktor Arambašić.

Stav je gradske vlasti da se proizvodnja i radna mjesta u “Cetinki” sačuvaju po svaku cijenu. Gašenje bi za nas bio veliki socijalni udarac, i nadamo se da će na preuzeti DIOKI. Ako bi se dogodilo najgore, mi ćemo zahtijevati da isplata potraživanja radnika ima apsolutni prioritet – rekao je Šipić.

toni paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 22:59