StoryEditorOCM
Dalmacijanovasol okupio zainteresirane

Pred Imotskom krajinom je zanimljiva turistička budućnost

Piše PSD.
30. siječnja 2014. - 23:48
Do 2016. godine moglo bi na cijelom području Imotske krajine biti pedesetak kuća za odmor s bazenima, uređenih da prime najizbirljivije goste.  Već ove turističke sezone u funkciji će biti oko petnaest takvih objekata, većinom u ruralnim dijelovima Imotske krajine. I ono najzanimljivije, većina tih objekata već je rezervirana unaprijed za cijelo ljeto.

Ovo su koliko optimistička, toliko i realna očekivanja. Kako je ovakva ponuda zanimljiva Imoćanima svjedoči da je upravo večeras u Imotskom čak sedamdesetak znatiželjnika, ali i potencijalnih ulagača u ovu vrstu turističke ponude sa zanimanjem popratilo prezentaciju turističke agencije NOVASOL koja i najviše posreduje u iznajmljivanju takvih objekata.

Na ovoj prezentaciji koja je održana u organizaciji Turističke zajednice grada Imotskog dotaknute su mnoge teme o načinu promocije, prodaje, ali i sufinanciranja dodatnih sadržaja za privatne iznajmljivače.

Kako je istaknuto na prezentaciji, Imotska krajina ima obećavajuće prošlogodišnje rezultate u broju stranih noćenja . Kada se tome pridoda i sve veći broj jednodnevnih izletnika, posebno nakon otvaranja tunela Sv. Ilija, sve veći broj posjeta imotskim vinarima, najava otvaranja nekoliko restorana te nove ponude izleta biciklima, kajacima i buggyjima, možemo  konstatirati da je pred Imotskom krajinom zanimljiva turistička budućnost.

Tekst i slika: Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 14:46