StoryEditorOCM
Otocis današnje sjednice

Vlada dodjeljuje 16 tisuća kvadrata pomorskog dobra u koncesiju trgovačkom društvu na 35 godina, objasnili o čemu se radi

Piše Dalmacija SD
15. rujna 2022. - 15:47

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu polaganja i korištenja elektroenergetskog kabela - Podmorska 110 kV kabelska veza Hvar - Korčula, na dijelu k.o. Pitve, Općina Jelsa, u Splitsko - dalmatinskoj županiji i dijelu k.o. Vela Luka, Općina Vela Luka, Dubrovačko - neretvanskoj županiji.

Koncesija se dodjeljuje trgovačkom društvu Hrvatski operator prijenosnog sustava d.d. (ovlaštenik koncesije) na vremensko razdoblje od 35 godina.

Ukupna površina pomorskog dobra koje se pritom daje u koncesiju iznosi 15. 895 m2, dok duljina kabela položenog na dno mora iznosi 15.807 m.

Odlukom o određivanju iznosa koncesijske naknade određeno je da koncesijska naknada za trožilne energetske kabele iznosi 5,00 kuna po m² zauzetog pomorskog dobra, odnosno 79.475,00 kuna godišnje.

Dodajmo kako je Ovlaštenik koncesije navedene radove ovlašten i dužan izvesti u roku ne dužem od 2 godine od dana sklapanja ugovora o koncesiji, izvijetili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 11:51