StoryEditorOCM
Otocisud u splitu

Nova pobjeda Svpetrvs hotela: SDP-ovac koji ih je klevetao da nasipavaju plaže i bespravno grade mora platiti globu

Piše Lucija Vujnović
5. lipnja 2023. - 12:19

Prošli tjedan održano je ročište na Općinskom sudu u Splitu te je donesena presuda prema kojoj je Mate Martinić, županijski vijećnik SDP-a iz Supetra, osuđen za klevetu koju je iznio na županijskoj skupštini, znajući da je neistina, čime je nanio štetu časti i ugledu Svpetrvs hotela.

Osuđeni je 5. ožujka 2018. godine tražio da se točka o davanju koncesije na plažu Banj u Supetru povuče s dnevnog reda Županijske skupštine Splitsko–dalmatinske županije, pri tom klevećući da Svpetrvs hoteli nasipavaju plaže, narušavaju prirodu, stvaraju odlagalište opasnog otpada, bespravno grade.

Martinić je zbog izgovorenog osuđen na kaznu od 663,31 EUR s uvjetnom osudom na godinu dana u kojoj ne smije ponoviti kazneno djelo.

- Zadovoljni smo jer sudski postupci pokazuju da moj klijent govori istinu i da je žrtva bezobzirne lokalne političke borbe. Nažalost, od izgovorene laži do pravde je prošlo 5 godina. Ovakve izjave nanose iznimnu štetu ugledu i poslovanju mog klijenta, a očito su utjecale na pojedine političke odluke zbog kojih i danas trpi štetu. Tom plažom se kroz svo ovo vrijeme od kad njome upravlja Grad Supetar ne gospodari na način na koji to Supetrani i njihovi gosti zaslužuju.

Dok se svi trude maksimalno produžiti sezonu, u Supetru se, na veliko nezadovoljstvo gostiju, plaže za sezonu pripremaju tek početkom 6. mjeseca pa se tako danas gosti na plaži kupaju skupa s bagerima!? Mi i dalje, iako nije naša odgovornost, čistimo te plaže nekoliko puta dnevno, ali o ulaganjima u sanitarne čvorove i ostalu plažnu i komunalnu opremu je bolje ne govoriti. Svpetrvs hoteli nemaju nikakvog interesa osim da pravnim postupkom dokažu svoju nevinost i zaustave laži koje pojedinci kontinuirano iznose na njihov račun. Iskreno se nadamo da će takvo ponašanje na štetu mog klijenta postati stvar prošlosti. – kazao je Hrvoje Alajbeg, odvjetnik Svpetrvs hotela.

Podsjetimo, u ožujku ove godine zbog iznošenja kleveta protiv Svpetrvs hotela osuđene su gradonačelnica Supetra Ivana Marković i aktivistica Vladimira Mascarelli.

image
Vojko Bašić/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 17:52