StoryEditor
Otocinema mu traga

Na Korčuli nestao mlađi muškarac, od ponedjeljka traje velika potraga: uključeni HGSS-ovci iz cijele Hrvatske, pomažu im i mještani, traga se danju i noću

Piše Dalmacija SD
11. svibnja 2022. - 10:36

Od ponedjeljka, 2. svibnja, HGSS stanica Orebić traga za nestalom mlađom muškom osobom koja se udaljila iz obiteljske kuće na području Vela Luke, objavili su putem Facebooka orebićki HGSS-ovci.Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

'U potragu su uključeni članovi jedanaest HGSS stanica s područje cijele RH, te kolege iz susjedne BiH. Zahtjevan teren, obrastao šumom i makijom, te kiša koja je povremeno padala dodatno su otežavali potragu. Koriste se svi raspoloživi resursi, teren se pretražuje bespilotnim letjelicama, za nestalim tragaju i potražni psi.

Pomorska policija i HGSS spasilačkim gumenjakom pretražuju obalni pojas i obližnje otoke, traga se i noću uz upotrebu bespilotnih letjelica s termovizijskim kamerama. Pregledani su speleološki objekti na širem području općine Vela Luka, brojni napušteni i razrušeni objekti, teren se obilazio i qvadom.

U potragu su osim članova HGSS uključeni i članovi DVD s područja otoka Korčule, pripadnici MUP-a, članovi planinarskih i lovačkih društava, obitelj, prijatelji i brojni volonteri kojima zahvaljujemo na pomoći i suradnji.

Zona potrage obuhvaća šire područje Vele Luke, okolne šume i brda, obalno područje. Ukupno je pretraženo 5038 ha površine, a timovi su prešli 3300 km. Cijela je zona potrage višestruko pretražena, no bez rezultata.

Zbog nedostatka novih tragova i saznanja, potraga se nastavlja smanjenim intenzitetom do dobivanja novih informacija. Za vikend, u potrazi očekujemo sudjelovanje većeg broja spašavatelja i potražnih timova iz ostalih stanica HGSS-a', javljaju iz HGSS-a Orebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. kolovoz 2022 21:11