StoryEditor
Obalastrogo zabranjeno

Staklena biokovska šetnica nije ni dovršena, a posjetitelji već šetaju iznad ponora: Park prirode angažirao i zaštitara

17. veljače 2020. - 17:22
Matko Begović/Makarska kronika

Hodajuća staklena površina na rubu litice iznad ponora od stotinjak metara ''Skywalk'' u obliku potkove na biokovskom predjelu i vidikovcu Ravna Vlaška, još je u izgradnji, međutim brojni posjetitelji i znatiželjnici žele njome prošetati, što je strogo zabranjeno.

Naime, ''Skywalk'' površine oko 40 kvadrata nalazi se na visini od 1228 metara i još je u izgradnji te će biti dovršen, a potom i otvoren do proljeća. Tako nam je kazao ravnatelj JU Park prirode Biokovo Slavo Jakša.

- Staklena šetnica nikako nije otvorena za posjetitelje i radovi su još u tijeku, a da kojim slučajem netko od posjetitelja njome ne bi prošetao što je strogo zabranjeno, za to se brine zaštitar - kazao nam je Jakša.

Inače, kako smo već i pisali, staklena šetnica iznad biokovskog ponora je projekt vrijedan oko 8 milijuna kuna i obuhvaća uređenje platoa, geološkog stupa i same hodajuće površine te je njezino uređenje najatraktivniji segment u okviru projekta JU Park prirode Biokovo ''Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo''.

Projekt se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa ''Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.'' na temelju potpisanog ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a partneri projekta koji sudjeluju u provedbi su Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA i HGSS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 00:37