StoryEditorOCM
ObalaDETALJI NESREĆE

Policijski ronilac svjedoči o izvlačenju poginule žene iz BMW-a na Pelješcu: Pokušali su je spasiti, nije bila vezana

Piše Anton Hauswitschka
20. ožujka 2023. - 14:45

Nakon završenog očevida nesreće u trajektnoj luci Prapratno na Pelješcu, Andrijana Biskup, glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije, kazala je kako su svo troje preživjelih putnika nakon što je automobil splitskih registracijskih oznaka završio u moru, pokušali spasiti svoju suputnicu, no to im nije uspjelo.

- Vozeći iz smjera Dubrovnika prema Splitu vozač je umjesto na pristupnu cestu prema Pelješkom mostu skrenuo prema Prapratnom i trajektnoj luci te je bez zasutavljanja automobil završio u moru.

U njemu su se nalazile četiri osobe, muškaraca koji je vozio te tri suputnice. Nakon pada u more, vozač i dvije putnice uspjeli su se izvući iz automobila i isplivati na površinu. Jedna ženska osoba smrtno je stradala.

image
Snimila čitateljica

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je imao 0,81 gram alkohola te je uhićen a poslijepodne će biti sproveden pritvorskom nadzorniku – kazala je Biskup.

Jedan od dvojice policijskih ronilaca koji su noćas oko dva ujutro iz automobila izvukli tijelo preminule putnice Dražen Knežević, pripadnik interventne jedinice "Grofovi" opisao je akciju:

– Automobil je bi na morskom dnu, na dubiti između četiri i pol i pet metara. Akcija je trajala dvadesetak minuta jer smo morali izuzeti neke predmete i snimiti situaciju u automobilu prije nego smo izvukli tijelo koje se nalazilo na suvozačkom mjestu, a osoba nije bila vezana sigurnosnim pojasom.

image
Božo Radić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 14:47