StoryEditorOCM
ObalaDJECA OSTALA KUĆI

O vršnjačkom nasilju u školi nadomak Splita oglasila se ravnateljica: ‘Bojkot nastave je neutemeljen, sigurni smo‘

Piše Mia Sesartić
22. svibnja 2023. - 16:16

Škola je upoznata sa svim događanjima i poduzela je sve zakonom propisane radnje u svezi tih događanja - time je svoj odgovor na naša pitanja počela Žana Prižmić, ravnateljica Osnovne škole "Strožanac, osmoljetke iz Podstrane kod Splita u koju jutros na nastavu nisu došli učenici 5.a razreda čiji su roditelji nezadovoljni postupanjem stručnih službi škole vezanog uz problematično ponašanje jednog djeteta iz njihova odjeljenja.

Zbog toga su prosvjetnoj inspekciji uputili predstavku na koju im je iz Ministarstva oibrazovanja stigao ovaj odgovor.

- Sve nadležne službe su upoznate i uključene u međusobnu suradnju i rješavanje kako drugih tako i ove situacije. Škola provodi preventivni program u svim razredima u svrhu prevencije vršnjačkog nasilja.

Smatramo postupak roditelja neutemeljenim, jer je naša škola sigurno okruženje za sve učenike. Nakon nemilog događaja iz susjedne države (Srbije, op.a.), a prije uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja, stručna služba naše škole objavila je upute za roditelje i učitelje na mrežnoj stranici škole - navodi nadalje u svome odgovoru ravnateljica osmoljetke "Strožananac" te ističe kako se u spomenutoj školi se ne toleriraju nikakvi nasilni oblici ponašanja.

- Na svako saznanje o mogućem nasilju reagira se u skladu s protokolima, pravilnicima i zakonima - zaključuje ravnateljica Prižmić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:43