StoryEditor
ObalaVELIKO SRCE

Nesebični Ivo Borić dao je krv po 52. put na dan kad ju je 1991. primio na Južnom bojištu: Drugi su spasili moj život, nadam se da ja spašavam druge

27. studenog 2020. - 17:44
Ivo Borić daruje krv,

U konobi "Naše malo misto" u Gradcu organizirana je hvalevrijedna akcija darivanja krvi, na kojoj je prikupljeno 40 doza dragocjene tekućine za potrebe KBC-a Split. Akciju je organizirao DDK Gradac, koji djeluje već 27 godina.

Zanimljivo je da je među darivateljima krvi bio i Ivo Borić, koji je darovao krv 52. put, i to na dan kada je 1991. godine i njemu samome trebala krv.

Ivo je 23. studenoga 1991., u 7.15, bio ranjen gelerom tenkovske granate u Smokovljanima kao pripadnik ZNG-a Ploče. Liječnička pomoć mu je pružena u tadašnjoj bolnici u Metkoviću, gdje je dobio potrebne količine krvi.

– Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli meni kad mi je pomoć trebala, a isto tako ja danas pomažem onima koji trebaju krv. Već odavno dajem krv jer na taj način se spašavaju životi. Prva tri puta to sam učinio još u bivšoj JNA, a planiram to raditi dok god me zdravlje bude služilo – rekao je Ivo, kojemu je predsjednik DDK Gradac Petar Peko uručio prigodne darove za okruglo, 50., darivanje krvi. Priznanje je dobio i Jurica Tomašević, također za 50 darivanja, Baldo Šutić za 30 darivanja, Nikola Vukelić za 20, te Perica Bebić i Mihovil Bartulović za deset darivanja.

– DDK Gradac već punih 27 godina zadovoljava potrebe za tekućinom koja spašava živote za cijelu općinu Gradac, kao i za brojne turiste koji na ovom području borave tijekom ljetnih mjeseci. Akcije organiziramo tri puta godišnje. Pozivamo sve ljude koji nam se žele pridružiti da dođu i sudjeluju u ovim humanitarnim aktivnostima – rekao je Petar Peko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. siječanj 2021 07:36