StoryEditorOCM
ObalaPOVRATAK ‘DOMALDA‘?

Kultni šibenski kafić zatvorio je svoja vrata nakon više od 30 godina, ali građane brine gdje mu je nestao - simbol

Piše Toni Veljača
21. ožujka 2023. - 09:39

Kuća u vlasništvu Vlade Kužine, u čijem prizemlju se nalazio kultni kafić "Domald" u šibenskom priobalnom kvarztu Dolac, sredinom listopada prošle godine srušena je do temelja.

Rekonstrukcija objekta u kojem se nalazio jedan od najstarijih kafića u tom dijelu grada, označila je na neki način i novu eru za tamošnje stanovnike. Još od predratne 1990. godine, kada je otvorio svoja vrata, "Domald" je bio i ostao nezaobilazni dio svakodnevice, kafić s dušom koji je s vremenom postao epicentrom brojnih manifestacija, koncerata i izložbi.

Prema najavama vlasnika, ugostiteljski objekt bi se za nekih godinu dana, ipak trebao vratiti na staro mjesto, u osvježenom, novom ruhu, s tom razlikom da je na katu nove kuće predviđen - restoran.

"Domald" nije zauvijek otišao, no zato je rekonstrukcijom dijela objekta smještenog na samo nekoliko metara od mora, koji će se usput rečeno lijepo uklopiti u vizuru Doca, u nepovrat otišao višemetarski mural, umjetnika Mirona Milića, koji je fasadu trokatnice krasio više od desetljeća.

Pročelje kuće osvanulo je nedavno u kamenu, fasada je u potpunosti izmijenjena čime je i mural, ispod kojeg je stajao natpis "Nitko nije spasio toliko života kao krumpir" zauvijek otišao u povijest.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 07:12