StoryEditor
Obalaza pohvalu

Javna ustanova Park prirode Biokovo nastavlja s akcijom poticanja poljoprivrednika: Podijelili im šest tona sjemenskog krumpira!

Piše Dijana Turić
24. ožujka 2021. - 18:47
Preuzimanje sjemenskog krumpiraIvo Ravlic/Cropix,

Javna ustanova Park prirode Biokovo prošlog je tjedna završila s podjelom sjemenskog biokovskog krumpira vlasnicima biokovskih dolaca koji se nalaze u Parku, u sklopu tradicionalne 10. akcije ''Zasadimo 1000 iznad 1000''.

Akcija s ciljem poticaja bavljenja tradicionalnom poljoprivredom i očuvanjem proizvodnje pokrenula je u ovih deset godina mnoge poljoprivrednike da obrade i zasade svoje doce na Biokovu.

Kako nam je kazao Slavo Jakša, ravnatelj JU Park prirode Biokovo, Park je ove godine zbog velike zainteresiranosti, a u želji očuvanja tradicionalne seljačke proizvodnje, pripremio čak 6000 kilograma biokovskog sjemenskog krumpira.

– Do sada krumpir u biokovskim dolcima uzgaja oko 200 poljoprivrednika i po osobi smo podijeli 25 kilograma sjemenskog krumpira. Ove je godine novina što svi vlasnici biokovskih dolaca zainteresirani za sadnju krumpira od ovogodišnjeg uroda JU Park prirode Biokovo trebaju dati 15 kilograma krumpira, koji će biti doniran dječjim vrtićima, Domu za starije i nemoćne osobe, udruzi "Sunce" i ostalim ustanovama i udrugama kako bismo na taj način približili plodove truda poljoprivrednika široj javnosti – kazao je ravnatelj Slavo Jakša, dodavši da će donacija 15 kilograma krumpira biti uvjet za dodjelu sjemenskog krumpira u 2022. godini.

image
U skladištu Parka prirode Biokovo
Ivo Ravlic/Cropix,
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2021 19:31