StoryEditorOCM
ObalaVIKEND-NEIMARI

Građani šokirani teškim kamionima na plaži: ‘Devastiraju obalu Marine!‘; načelnik tvrdi: ‘Gradimo...‘. Pogledajte snimku

Piše Sandra Barčot
27. svibnja 2024. - 14:02

Nove stotine kubika kamenja, onog velikog i dovezenog izravno iz iskopa ubacili su tijekom vikenda u more.

Uništavaju sve, a još se radi sve zbog kafića smještenog tik uz plažu i ispod Jadranske magistrale koji treba - rušiti. Taj ugostiteljski objekt nema dozvole – dojavljuju zabrinuti građani o novoj devastaciji pomorskog dobra u Marini.

Mjesto radnje plaža Prališće, prva u Marini gledano iz smjera Trogira, vrijeme događanja - vikend!

- Pogledajte snimku, oni ubacuju kamenje, a zna se što je dopušteno za dohranu plaže, ove gromade sigurno ne! Šire štekat iako cijeli ugostiteljski objekt ima pravomoćno rješenje o rušenju, taj plažni bar.

Dokle će ovako, ima li pravne države - pita se naš čitatelj u svojoj poruci i svojevrsnom komentaru stanja na popularnom kupalištu, pa smo odgovore potražili kod Ante Mamuta, načelnika Općine Marina.

Prvi čovjek najzapadnije lokalne jedinice u Splitsko-dalmatinskoj županiji tvrdi da je stanje potpuno drugačije od spomenutog.

image

Marina - plaža Prališće gradnja šetnice u dužini 100 metara

- Provodimo uređenje šetnice na plaži Prališće, od postojećeg WC-a do dječjeg igrališta i lučice. Radimo na pomorskom dobru, sve s dozvolama – konkretno će Mamut o (ne)spornim radovima i naglašava:

- Uredit će se 100 metara dužobalne šetnice, sade se tamarisi, stavljaju kocke na stazu, i onda se, za kraj, plaža posipa žalom i to "dvojkom", kako je propisano zakonom.

image

Marina - plaža Prališće gradnja šetnice - dio lounga more od Marine do Poljica

Projekt nosi naziv "uređenje dijela šetnice istočno od ‘Rico bara‘ do lukobrana Prališće", vrijedan je gotovo 31.760 eura, a ugovor s izvođačem radova je sklopljen s tvrtkom "Libela" 7. svibnja s rokom izgradnje od 30 dana.

- Što se "Rico bara" tiče, on ima koncesiju i nema rješenje o rušenju! Objekt je u Urbanističkom planu uređenja obale Marina, a na natječaju je sve prošlo proceduru.

Ima koncesiju za sladoled, fast food i kafić, nema dugova – pojašnjava načelnik Mamut detalje oko zahvata koji je uznemirio javnost.

image

Marina - plaža Prališće gradnja šetnice - nakon toga slijedi i nadohrana plaže

Ovdje nezakonskih radnji po njemu nema, sve se provodi po procedurama.

- U petak sam bio na gradilištu, u ponedjeljak ujutro opet i nema nikakvih kamenja. Teško da je ovaj vikend itko kamionima i mogao pristupiti plaži, koja je ograđena jer je trenutno u funkciji gradilišta. Radimo po segmentima naš lungomare od Marine do Poljica, jer želimo da naši gosti mogu pješice do središta Marine, koja nažalost nema previše parkirališnih mjesta.

Želimo izbjeći gužve u centru mjesta, a šetnja uz opasnu Jadransku magistralu nije rješenje, pogibeljna je za svakog pješaka, te smo na projektu izgradnje šetnice tik uz more. Gradit ćemo segment po segment, ukupne dužine četiri kilometra - najavljuje načelnik.

U nastavku donosimo video snimku (ne)spornih vikend-radova, pa prosudite sami:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 22:22