StoryEditorOCM
ObalaNOVA FACA U FOTELJI

Dalmatinski ‘Vodovod‘ preuzima poznati HDZ-ovac, s plaće od 2200 eura skočit će na još višu, ali njegovu ‘buštu‘ podebljava još nešto

Piše Šibenski.hr
20. travnja 2023. - 18:23

Šibenska tvrtka "Vodovod i odvodnja" ima novog direktora. Riječ je o Zvonimiru Štrkalju, koji će na toj dužnosti zamijeniti Damira Martinovića, koji je nedavno dao ostavku iz, kako je kazao, osobnih razloga.

Inače, Štrkalj je po zanimanju pravnik, a i do sada je radio u tom komunalnom poduzeću. Bio zaposlen na mjestu savjetnika i navodno je imao plaću od oko 2100-2200 eura. Na novom radnom mjestu, primanja će podebljati za još nekoliko stotina eura.

Također, Štrkalj je i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Šibenik što mu mjesečno donosi još gotovo 300 eura.

Prema neslužbenim informacijama, novi driektor je i ranije bio jedan od HDZ-ovih glavnih favorita za čelno mjesto u javnoj tvrtki, ali je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrvatska demokršćabska stranka) kao HDZ-ov partner u Šibeniku, uspio progurati Martinovića, što je bio jedan od uvjeta za koaliciju koja gradonačelniku Željku Buriću (HDZ) osigurava većinu u lokalnom parlamentu.

Kako se može čuti u kuloarima, ovaj put je Štrkalj izabran u konkurenciji Davora Jakelića, direktora drniške komunalne tvrtke "Rad".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 21:27