StoryEditorOCM
Dalmacijakakvo će vrime?

Nakon 'proljeća' usred zime, Kristina donosi južinu, oblake i kišu

Piše PSD.
17. siječnja 2015. - 16:32
Nakon što nas je cijeli tjedan razmazilo 'proljeće' u sred zime, sljedeći tjedan više neće biti takon sunčan.

Promjenu vremena donijela je ciklona Kristina pa su tako već u subotu u cijeloj zemlji oblaci prekrili sunce. Takvo vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu vikenda, najavljuje Rade Popadić iz Crometea.

- Nedjelja će biti oblačna u Dalmaciji gdje će kiša biti česta, ponegdje će biti i grmljavine, a južnije od Splita mjestimice će pasti preko 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će do umjerena tramontana, ponegdje i zapadnjak, a južnije od Omiša jugo koja će povremeno biti jako.- kaže Popadić.

I dalje će biti toplo, minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 5 do 9, uz obalu i na otocima od 9 do 14, a najviše dnevne temperature od 10 do 16 stupnjeva.

Što nas čeka sljedeći tjedan, hoće li nam se vratiti sunce, pitamo Popadića.

- Bojim se da ljubitelji sunca neće doći na svoje, bit će oblačno u Dalmaciji, osobito južnije od Splita, gdje će biti kiše, a ponegdje i obilnijih pljuskova s grmljavinom - govori Popadić.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, drugdje slabo do umjereno jugo, ponegdje na jugu Dalmacije i jako. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 3 do 7, uz obalu i na otocima od 8 do 12, a najviše dnevne temperature od 10 do 15 stupnjeva.

Kako se sada čini, u znaku oblaka i kiše trebao bi biti i cijeli sljedeći tjedan pa će pri ruci trebati imati kišobran, dok od velikih hladnoća još uvijek nema ništa.

OJDANA KOHAREVIĆ, foto: paun paunović / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 00:42