StoryEditorOCM
Dalmacijaorkanski vjetar

Na Makarskom primorju zabilježeni udari bure od 155 kilometara na sat, na Svetom Juri danas izmjerena najniža temperatura u Hrvatskoj; Vozači, oprez na cestama!

Piše H
3. siječnja 2019. - 18:34
makarska00

Olujna bura s orkanskim udarima koja od srijede puše na Makarskom primorju nije prestala ni danas pa su jutros zabilježeni udari od 155 kilometara na sat, popodne u 14 sati od 130,  a prosječna brzina vjetra poslijepodne je bila oko 80 kilometara na sat, izvijestio je Gradski centar Osejava u Makarskoj.

Zbog jake bure od jučer u 11 sati prekinut je trajektni promet između Sumartina i Makarske, a od jutros, zbog jakog vjetra na moru, ne plovi ni trajekt između Sućurja i Drvenika.

Većih problema u gradu i na Primorju nije bilo, osim polomljenih blagdanskih ukrasa i poneke tende, prevrnutih prometnih znakova, kontejnera i kanta za smeće, a oštećena je i poneka reklama, doznaje se u Gradskom centru Osejavi u Makarskoj.

Promet na cestama Makarskog primorja teče bez većih teškoća, ali je potreban dodatni oprez na državnoj cesti D8 kod Veprica, svetišta nedaleko od Makarske, na Baškom polju te na brzoj cesti od Baškog polja do južnog portala Tunela sv. Ilije u Bastu.

Inače, u Makarskoj je dan bio sunčan,izmjerena je temperatura zraka od tri stupnja, a na najvišemu biokovskom vrhu Svetom Juri, po podatcima DHMZ-a, temperatura se u 15 sati spustila na 14,2 Celzijeva stupnjeva ispod ništice i bila je danas najniža izmjerena temperatura u Hrvatskoj, a slijedi Zavižan s 11 stupnjeva ispod ništice. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:14