StoryEditorOCM
Dalmacijamarko ožić bebek odbacio optužbe ‘METEORA’ O PRANJU NOVCA

Makarski gradonačelnik: Prijavite nas Odvjetništvu, pa ćemo vas tužiti!

Piše PSD.
11. ožujka 2010. - 15:08

Marko Ožić Bebek
Teško je vjerovati da se otišlo toliko daleko da netko javno preko medija komentira posjet ravnatelja županijske Lučke uprave i njegova zamjenika gradskoj upravi, kako bi “narodu objasnio” i optužio gradsku vlast da pere novac preko projekta lukobrana. Kaže se kako vlast provodi kriminalne radnje i da su za to izabrana dva nepoznata mlada čovjeka. Pa zašto nas za takav kriminal ne prijave Državnom odvjetništvu? – reagirao je gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek na konferenciju za novinare ekoudruge “Meteor” i mr. Zlatka Marinovića, koji je optužio aktualnu vlast da su doveli dva nepoznata mlada čovjeka da financiraju lukobran i tako operu novac preko skupog projekta. Još su pozvani mediji da to istraže i raskrinkaju upravu.

Koje pranje novca?

− Zaista je čudno da ekolozi “Meteora” posjet mladih ravnatelja Lučke uprave Split Domagoja Marojevića i njegova zamjenika Ante Mihanovića tumače kao dolazak nepoznatih osoba radi pranja novca. Oni su predstavnici županijske ustanove koja upravlja našom lukom i zainteresirane za projekt. Završili su fakultete, ambiciozni su i žele raditi. Preuzeli bi projekt izgradnje lukobrana u makarskoj luci i spremni su na to da Lučka uprava podigne kredit, jer Grad se više ne može zaduživati. Sposobni mladi ljudi spremni su iznijeti projekt.

- Da bi se govorilo o pranju novca, valjda bi netko trebao biti privatnik, a ne jedna županijska institucija. Ako se “Meteor“ zaista drži svojih riječi i ako su uvjereni da se radi o pranju novca, onda će sigurno poslati prijavu Državnom odvjetništvu. Ako oni to ne učine, onda ću ja protiv njih podnijeti prijavu za klevetu. Kad stvar prođe ODO, tužit ćemo ih – rekao je dr. Marko Ožić Bebek.

Ana Dragičević/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 02:30