StoryEditorOCM

Makarska: Milanović dao potporu Gareljiću

Piše PSD.
2. svibnja 2009. - 16:11

Prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović obišao je Podgoru, Tučepi i Makarsku kako bi dao podršku kandidatima stranke na lokalnim izborima. U pratnji kandidata za župana Veljana Radojkovića i kandidata za županijsko vijeće iz redova koalicijskog HNS-a na rivi su se zadržali u razgovoru s građanima.

U Makarskoj su u hotelu Park predstavljeni kandidati za gradonačelnika Zlatko Gareljić, njegovi zamjenici Velimir Vidak i Ivana Gabrić te vijećnička lista.

Milanović je istaknuo kako je Gareljić najbolji kandidat za Makarsku uvjeren je u njegovu pobjedu. U kampanji ne vode autobuse manekenki i ne rade pompu od izbora, nego nastoje biti u neposrednom kontaktu s građanima, koji će znati najbolje ocijeniti svačije zasluge.

Gareljića svi znaju po dobru, pamte ga po snazi državničke funkcije, koju je jednako dobro obavljao kao i vođenje Makarske u mandatu 1997. ,pohvalio ga je Milanović, koji mu je za sadašnju kandidaturu dao nedvojbenu potporu u stranci.

Milanović je uvjeren u pobjedu SDP-a u svim većim gradovima u prvom krugu. Ljudi su svjesni da su nemar, korupcija, neznanje i centralizacija doveli Hrvatsku u ovakvo stanje, a ne globalna kriza.

Na novinarsko pitanje Milanoviću kako komentira Mesićev govor u Jasenovcu vezan za iskopavanje masovnih grobnica iz Drugog svj. rata, budući je u makarskoj javnosti to vrlo aktualna tema zbog konkretnog slučaja, odgovor je da se tim pitanjem ne želi baviti.

Umjesto njega odgovorio je Gareljić kako su središnje teme zatvaranje pogona AD Plastik i gubitak radnih mjesta, neizvjesna turistička sezona i što čini turistička i gradska vlast, a ne ekshumacija na makarskom groblju.

Radojković je dodao kako su sramota devastirane zgrade usred Gradca koje bi bile izvrsni hoteli, ali njihovo pitanje sadašnje vlasti od lokalne do državne nisu u stanju riješiti i otvoriti nova radna mjesta.

Ana Dragičević / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 23:14