StoryEditorOCM

Hvarani odgovaraju: Nismo lopovi, ne ubiremo mi pristojbu

Piše PSD.
10. lipnja 2008. - 13:03

Tvrdnja o lopovluku u hvarskim lukama čelnih ljudi Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije nije istinita. Mi operativci u luci Faros obavljamo evidenciju uplova, te privez i odvez brodova i ne naplaćujemo nikakav novac.

Jadrolinija i ostali brodari lučku pristojbu uplaćuju izravno na račun Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, navode u svom reagiranju operativci luke Faros u Starom Gradu, a nakon izjava v.d.ravnatelja Županijske lučke uprave Ljube Đule kako "njih u luci Faros treba pitati gdje je nestalo 7,5 milijuna kuna", te poruke predsjednika Upravnog vijeća Županijske luček uprave Jerka Roglića kako će "stati na kraj lopovluku u lukama".

- Do 2000. smo sami upravljali svojom lukom i već tada je promet bio 2 milijuna kuna. Nije istiniti ni iznos v. d. ravnatelja da se u luci Faros zaradi samo 2,5 milijuna kuna. Ostajemo pri tvrdnji da se 2007. u luci Faros zaradilo 10 milijuna kuna, a to je podatak do kojeg smo došli snimajući promet putnika i vozila koji prolaze kroz našu luku, navode Hvarani.

- Zatražili smo mišljenje o poslovnoj suradnji svih brodara koji se koriste našim uslugama i svi do jednoga su nas pohvalili izrazivši zadovoljstvo i kvalitetu pri obavljanju lučkih poslova, navode u Farosu, ali i napominju kako već duže vrijeme pregovaraju sa županijskom Lučkom upravom nastojeći uspostaviti iskrenu suradnju i transparentnu raspodjelu novca.

- Kako se godinama ne ulaže u našu luku, ozbiljni problemi ne rješavaju, ostajemo pri zahtjevu izraženom u promemoriji i tražimo da mi otočani sami upravljamo svojom lukom - zaključuju operativci luke Faros.

Maja ZRNIĆ / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 15:13