StoryEditorOCM

Đonlić: Školu u Krušvaru nećemo ugasiti

Piše PSD.
6. studenog 2015. - 09:01
Kako je obećano, bit će i realizirano – područna škola u Krušvaru, u općini Dicmo, neće se gasiti!
Naime, tako je nakon reakcije roditelja 23 učenika u dva kombinirana razreda, od prvog do četvrtog, koliko ih pohađa malu područnu školu, odlučio Tomislav Đonlić, pročelnik za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije.

– Nakon razgovora s roditeljima te nalaza građevinske inspekcije kako taj prostor više nije siguran za školarce, donijeli smo rješenje da se zgrada zatvori do daljnjega. Moram naglasiti još jednom kako je riječ o zatvaranju zgrade, ne gašenju škole. Kako je riječ o iznimno derutnom objektu, zbog sigurnosti djece stavit ćemo ključ u bravu, dok područna škola u Krušvaru i dalje nastavlja s radom, i to u župnom uredu, u neposrednoj blizini postojeće školske zgrade. Uredit ćemo potreban sanitarni čvor za đake, koji će u ovom župnom uredu pohađati nastavu u dvije smjene. Želja je roditelja, naime, bila da njihovi mališani ne putuju u centralnu školu u Dicmo, nego da im nastavu organiziramo u samome mjestu, što smo, eto, i ispoštovali – iznosi pročelnik Đonlić.

– Očekujemo kako će radovi na uređivanju sanitarnog čvora u župnom uredu trajati desetak dana, a financirat će ih Županija. Zatim će učenicima biti organizirana nastava u tom zamjenskom objektu, a što ćemo s derutnom školskom zgradom, prepustit ćemo odluku stručnjacima. Hoćemo li ići u sanaciju postojeće školske zgrade ili, pak, na rušenje te gradnju nove, poslušat ćemo građevinare, a do tada će učenici pohađati nastavu u župnom uredu – jasan je bio pročelnik Đonlić.
S. BARČOT
Vladimir Dugandžić/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 05:56