StoryEditorOCM

Biciklijada na Hvaru: Josip Kordić šampion spore vožnje

Piše PSD.
11. listopada 2009. - 11:24
Rotary club Hvar i ove godine je organizirao tradicionalnu biciklijadu  na srednje teškoj stazi Jelsa-Svirče-Vrbanj-Vrboska-Jelsa, ukupne dužine 15 km, pod sloganom "Biciklom do školske opreme". To znači da će dio prihoda biti uplaćen za opremanje jedne učionice na otoku Hvaru, a na biciklijadi je sudjelovalo više od 150 biciklista, uglavnom učenika osnovnih i srednjih škola sa škoja, ali isto tako njihovih vršnjaka iz Bola na Braču, te prijatelja Rotary cluba iz Zagreba i Varaždina.

- Projekt je pokrenut još prije šest godina kako bi se djeca međusobno družila i stvarala prijateljstva. Tako smo u program uključili čak i vrtićare iz Svirača, a ono što je najvažnije jest to da su svi sudionici upoznati s mjerama sigurnosti u prometu i za vrijeme vožnje morali nositi kacige koje smo prodavali po promotivnoj cijeni od samo 80 kuna. Osim toga, biciklisti su prigodom registracije uplatom od 50 kuna dobili T-majice s logom akcije i prigodnu zakusku - kazao je Visko Haladić, predsjednik Rotary cluba Hvar, vjerujući da bi biciklijada zbog velikog interesa već uskoro mogla prerasti u vrlo zanimljivu turističko-rekreativnu manifestaciju.

Pa iako biciklijada nije imala natjecateljski karakter već bila koncipirana na principu dobrotvornog sudjelovanja, valja reći da su prvi kroz cilj, rame uz rame, prošli mladi Jelšani Ivan Županović i Vinko Duboković. Ipak, glavna atrakcija ovog druženja bila je disciplina "Tko sporije" koja je ispred brojnih posjetitelja upriličena na jelšanskoj Pjaci, a sveukupni pobjednik je Josip Kordić iz Jelse čime je za svoj VI. a. razred Osnovne škole osigurao 3.000 kuna za izlet iznenađenja. Da bi priredba bila još dopadljivija organizirana je i bogata lutrija, a pri izvlačenju listića najviše sreće je imala Nizozemka Ingrid Buÿs koja je dobila glavnu nagradu 'mountinbike' bicikl.

Mirko Crnčević / EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 02:46