StoryEditorOCM
Dalmacijaivica močić uložio 30 milijuna kuna i napokon dobio dozvolu

40 RADNIH MJESTA Bivši kandidat za predsjednika Hajduka otvara stanicu za tehnički pregled

Piše PSD.
28. travnja 2011. - 01:43

Nakon gotovo dvije godine koliko je trajalo rješavanje problema oko ishodovanja radne dozvole, uvjetovane izgradnjom pristupnog puta, Kaštela dobivaju svoju prvu stanicu za tehnički pregled vozila.

Investicija je to dugogodišnjeg kaštelanskog poduzetnika i donedavnog kandidata za predsjednika Uprave Hajduka Ivice Močića teška gotovo trideset milijuna kuna koju je smogao unatoč teškoj gospodarskoj krizi.

Dvije etaže

- Moram kazati kako sam ponosan da se i u ova teška krizna vremena ipak događaju nove investicije. U ovom objektu će, osim dijela za tehnički pregled automobila, biti i ugostiteljski objekt, osiguravajuća društva, brzi servis, autoshop te salon. No, najvažnija je činjenica da ćemo u prvoj fazi zaposliti četrdeset ljudi, dok bi u drugoj fazi posao dobilo dodatnih dvadeset ljudi. U drugoj fazi na gornjoj etaži planiramo otvaranje banke, mjenjačnice, ispostave carine i špedicije, poslovnice HAK-a, te autoškole koja bi na našem zemljištu imala čak i poligon - najavljuje Močić.

Bivši kandidat za Hajdukova čelnika, inače, jedan je od najuspješnijih poduzetnika u Kaštelima. Naime, s ovom investicijom Močić će zapošljavati ukupno oko 150 radnika. Njih sedamdeset već radi u njegovoj tvrtki koja se bavi proizvodnjom papirne ambalaže.

Nova stanica za pregled vozila vrata će otvoriti za nekoliko dana jer se kraju privodi izgradnja pristupne prometnice zbog koje je cijeli projekt i kasnio. Izgradnju prometnice, kako nam je potvrdio Močić, financiraju vlastitim sredstvima kao što je to bilo i kod izgradnje komunalne infrastrukture.

- Ovo je velika stvar za Kaštela jer je bilo neshvatljivo da drugi po veličini grad u županiji, u kojem ima 30 tisuća registriranih vozila, dosad nije imao svoju stanicu za tehnički pregled - kazao nam je zadovoljni Močić, kojega su Kaštelani priželjkivali na čelnoj poziciji najdražeg im nogometnog kluba.

Njegovi sugrađani procjenjivali su da, uzme li se u obzir Močićev poduzetnčki duh i dugogodišnje uspješno poslovanje, ni Hajduku, da je bio izabran na čelo kluba, ne bi trebalo biti loše.

Piše JAKOV ŽARKO
SNIMIO ANTE ČIZMIĆ/CROPIX 

 

HAJDUK_KANDIDATI9-280311.1
Ivica Močić

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 01:35