StoryEditorOCM
Auto-motoRođendansko slavlje

Nadahnuti njemačkom preciznošću: Opel i Bandwerk predstavljaju novu memorabiliju u spomen na model Manta A

Piše Robert Radica
8. lipnja 2024. - 09:12

Spoj vozila i koncepta mobilnosti koji štede resurse, te održivih i elegantnih brandiranih dodataka? Uz Opel to je moguće. Kako bi to ostvarili, njemačka marka automobila s legendarnim Blitzom i njemački brand modnih dodataka visoke kvalitete Bandwerk najavili su suradnju na proizvodnji ograničene linije remena za „Apple Watch“ satove.

Nadahnuti legendarnim automobilom Manta GSe, ta dva njemačka branda prvo će predstaviti „Timeless energy“ kolekciju. Kao što je Manta GSe izgradila most od Opelovog uzbudljivog nasljeđa do vrlo poželjne održive budućnosti, ekskluzivni remeni za “Apple Watch” satove slijede isti put. Kolekcija „Timeles energy“ svidjet će se trendseterima jednako kao i tradicionalistima jer se temelji na ideji prenamjene dva originalna crna prednja sjedala legendarnog modela Manta A iz 1970. godine.

Nova kolekcija bit će predstavljena u sklopu proslave 125. godišnjice proizvodnje automobila u Opelu.

image

Dva velika brenda napravili su suradnju za pamćenje

Opel

Početak izvanredne suradnje između njemačke marke automobila Opel i Bandwerka, društva jasno usmjerenog na proizvodnju kvalitetnih dodataka za Apple proizvode, dogodio se 2023., kada je Brand Design Studio dobio zadatak predstaviti nove ideje koje će ojačati Opelovu „Greenovation“ filozofiju. Podržan Stellantisovom težnjom održavanja poslovnog modela kružnog gospodarstva i Opelovim jasnim usmjerenjem na pružanje održive mobilnosti, marka s Blitzom razmatra sve elemente poslovanja kako bi dodatno smanjio svoje emisije i otpad. Na sastancima timova Bandwerka i Opela brzo je otkrivena prirodna kompatibilnost dvaju brandova i njihova težnja stvaranju poželjnih održivih rješenja, što je dovelo do konkretnih ideja u kojima ključnu ulogu ima legendarna Manta A.

Manta A jedan je od brojnih legendarnih modela koje je Opel proizveo u 125 godina svoje povijesti proizvodnje automobila. Sportski coupe sa stražnjim pogonom oduševio je svojom izvrsnom upravljivosti i dizajnom 1970-ih. Manta i danas nadahnjuje Opel. Dizajnerski tim predvođen Markom Adamsom, potpredsjednikom odjela za dizajn, nadahnuće za Opel

image

Svaki ljubitelj ovih brendova će poželjeti imati ovu memorabiliju

Opel

Vizor pronašao je upravo u modelu Manta A. Opel je 2021. predstavio potpuno električni model Manta GSe, konceptualni automobil originalnog dizajna s električnim motorom od 108 kW (147 KS) umjesto motora s četiri cilindra iz 1970-ih. U suradnji s Bandwerkom, brand sa sjedištem u Rüsselsheimu sada poduzima sljedeće korake za osuvremenjivanje legendarnog modela u skladu sa „Greenovation“ filozofijom marke, tako što originalna prednja sjedala modela iz 1970. prenamjenjuje u remen za sat.

Kolekcija „Timeless energy“ prva je linija dodataka za Apple koja će biti predstavljena ove godine. Za njom će uslijediti drugi dodaci usmjereni na Opelove GSe modele i njegov Experimental konceptualni automobil koji predstavlja jasnu viziju budućnosti marke Opel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 19:47