StoryEditorOCM
Auto-motoizborna skupština

Ivo Bikić naredne četiri godine na čelu HAK-a, nakon 12 godina vraća se na čelo krovne Udruge

Piše Automoto SD
18. lipnja 2024. - 15:17

U prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu danas je održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba (HAK), na kojoj su izabrani članovi tijela upravljanja HAK-om za mandatno razdoblje 2024.-2028. Birani su Predsjednik Hrvatskog autokluba i članovi Upravnog i Nadzornog odbora te Suda časti.

Na sjednici su članovi Skupštine u četverogodišnji mandat za Predsjednika HAK-a izabrali Ivu Bikića, dosadašnjeg zamjenika predsjednika, a za Zamjenika predsjednika HAK-a prof.dr.sc. Marinka Jurčevića.

Ivo Bikić obnašao je niz dužnosti u tijelima upravljanja HAK-a. Od 2004. do 2012. bio je Predsjednik HAK-a. Od 2000. do 2004. bio je Zamjenik predsjednika HAK-a, koju dužnost je ponovo obnašao od 2016. do 2024. Član je Skupštine HAK-a od 1996. i Upravnog odbora HAK-a od 2000. Predsjednik je Autokluba Vinkovci od 1992.

image

Predsjednik HAK-a Ivo Brkić

HAK

Bikić predstavio je svoj Program rada rekavši kako se tijekom proteklih godina mnogo toga promijenilo i mnogo je postignuto. Iznimni i mjerljivi rezultati su ostvarivani u kontinuitetu usprkos izrazito turbulentnim vremenima te je udruga ostvarila snažan razvoj osnovnih djelatnosti i unaprijeđeni su svi poslovi koji proizlaze iz javnih ovlasti. Sve ostvareno plod je zajedničkog rada, što je ključ daljnjeg uspješnog djelovanja udruge. U prošlosti i danas četiri su ključna zadatka HAK-a, naglasio je Bikić: ostvarivanje interesa članstva, sveukupni razvoj i osnaživanje udruženih autoklubova, jačanje prometne preventive i sigurnosti u prometu te zadržavanje poslovne stabilnosti.

Za članove Upravnog odbora u mandatnom razdoblju 2024.-2028. izabrani su g. Ivo Bikić, predsjednik Autokluba Vinkovci, prof.dr.sc. Marinko Jurčević predsjednik Autokluba Siget, Stanko Smodlaka, predsjednik Autokluba Split, prof.dr.sc. Marijan Ćurković, predsjednik Autokluba Rijeka i Damir Ruk, predsjednik Autokluba Končar iz Zagreba. Za člana Upravnog odbora izabran je i dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora HAK-a Marin Pajić, predsjednik Auto-moto kluba Slavonac iz Osijeka, te dosadašnja članica Nadzornog odbora HAK-a Marčela Androšić, predsjednica Autokluba Pazin.

image

Izborna sjednica

HAK

Izabrani članovi Nadzornog odbora HAK-a su Zoran Kalauz, neposredni član HAK-a iz Zagreba, dosadašnji predsjednik Suda časti Mijo Kladarić, predsjednik Autokluba Marsonia iz Slavonskog Broda, Darko Starčević, predsjednik Autokluba Pula-Rovinj, Dinko Brkić, predsjednik Autokluba Zadar i Krešimir Janach, predsjednik Autokluba Koprivnica.

Članovi Suda časti HAK-a izabrani na sjednici Skupštine su g. Boris Boras iz Autokluba Crikvenica i dosadašnji član Nadzornog odbora g. Branko Peran, predsjednik Autokluba Šibenik, te g. Mika Mimica predsjednik Autokluba Nova Gradiška, g. Stjepan Krpanić, predsjednik Auto-moto kluba Križevci i g. Damir Hmelina, predsjednik Auto-moto kluba Maksimir iz Zagreba.

image

Izborna sjednica

HAK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 20:27