StoryEditorOCM
Auto-motopoput formule

Fernando Alonso za tri milijuna eura kupio brutalnu zelenu ‘zvijer‘: Ovo je najbolji cestovni automobil na svijetu

Piše Automoto
5. rujna 2024. - 13:07
Aston Martin‘s Spanish driver Fernando Alonso reacts during a press conference at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 18, 2024, ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix. (Photo by ATTILA KISBENEDEK/AFP)Attila Kisbenedek/Afp

Aston Martin je smislio nešto vrlo posebno za svoje vjerne obožavatelje i kupce: bit će proizvedeno samo 150 primjeraka ekskluzivnog hiperautomobila Valkyrie. Među sretnicima koji su uspjeli osigurati jedno od ovih remek-djela je, naravno, Fernando Alonso, vozač i dvostruki svjetski prvak Formule 1.

Zahvaljujući bliskom odnosu sa šefom tvrtke Lawrenceom Strollom, nije bilo iznenađenje da je Alonso uzeo jedan od hiperautomobila koje je dizajnirao Adrian Newey, piše Bild.

Logično, za automobil čija je cijena do tri milijuna eura isporuka je morala biti posebna. Alonso je ključeve svoje nove igračke primio u elegantnom hotelu Monte Carlo Bay. Španjolac je zatim provozao monstruma od 1.155 KS uskim ulicama Monaka. Alonsa je sigurno u nekim dijelovima podsjetio na njegov F1 trkaći bolid. S obzirom na zaglušujući zvuk 6,5-litrenog V12 hibridnog motora, zaštita sluha je neophodna.

Španjolac je svakako bio oduševljen:

- Veselio sam se ovom danu. Valkyrie je automobil Formule 1 za cestu, u koji je uloženo puno tehnologije i znanja iz svijeta utrka Aston Martina.

Iako nije mogao iskoristiti punu snagu hibridnog hiperautomobila u gustom gradskom prometu, službeni podaci Valkyrie govore sami za sebe: 0 do 100 km/h ispod 2,5 sekunde i najveća brzina od 400 km/h.

Na svome je Instagramu Alonso uzviknuo:

- Sretan sam što sam vlasnik najboljeg cestovnog automobila na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 15:33